EcoProvocarea – ediția 2023

„EcoProvocarea” se desfășoară în perioada 1  mai– 15 iunie 2023 în cadrul campaniei „Luna curățeniei în Bihor” și este organizat de A.D.I. Ecolect Group, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor și Consiliul Județean al Elevilor Bihor.
Concursul se adresează tuturor elevilor din Bihor, de la clasa 0 la a XII-a care fac parte din comunitatea de voluntari „EcoClub Bihor”, de la nivelul fiecărei școli – detalii despre clubul de voluntari AICI.
Elevii de la unitățile de învățământ dintr-o zonă (Lot) vor concura doar cu elevii din zona de care aparțin (vezi harta alăturată).
Prin acest Concurs ne propunem să creștem interesul copiilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru colectarea separată a deșeurilor și, totodată, să încurajăm activitatea sportivă.
Concursul constă în 3 componente. Fiecare elev va trebui:
  1. Să participe la un concurs sportiv de ștafetă, organizat la nivelul fiecărei școli;
  2. Să participe o acțiune de igienizare;
  3. Să convingă cel puțin 3 adulți să-și instaleze aplicația ,,Bihor Curat”
Profesorul/profesorii coordonator/i al/ai „EcoClub Bihor” de la nivelul fiecărei unități de învățământ va întocmi lista cu cei care au îndeplinit cele 3 cerințe ale concursului și va transmite lista către Ecolect Bihor.
Ecolect va centraliza listele cu toți participanții și va realiza o tragere la sorți.
Se vor acorda 140 de vouchere de 500 de lei fiecare (câte 20 de vouchere în fiecare zonă).
REGULAMENTUL, ÎN DETALIU, AL CONCURSULUI (în cazul în care nu apare mai jos, vă rugăm să apăsați AICI):